Omgeving

Er zijn in de omgeving vele burchten, kastelen en abdijen. Meerdere van deze bezienswaardigheden zijn nog te bezichtigen. In kerken en abdijen worden regelmatig concerten gegeven. Informatie hierover vindt u in onze folderkast. De steden Vichy, Volnic en Néris-les-bains zijn bekend om hun bronwater en als kuuroord met thermaalbaden.

De heuvelachtige omgeving wordt begrensd door uitgestrekte bossen. Typerend voor deze streek zijn de eikenbossen, de vulkanische meren en snelstromende rivieren. Op vele plaatsen kunt u onderweg genieten van de prachtige vergezichten. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze fraaie landelijke omgeving, een paradijsje voor vogelliefhebbers. In de directe omgeving en op ons campingterrein zijn meer dan 70 vogelsoorten waargenomen, waaronder de zwarte Wouw, de Grauwe Kiekedief, de Draaihals, de Waterspreeuw en de Europese Kanarie. Eén van onze gasten heeft daar een mooie inventarisering van gemaakt. Deze vindt u terug in onze informatiemap.

La Chassagne ligt in de Auvergne. Deze streek is de bakermat van de familie de Bourbon, de beroemdste tak van het Franse koningshuis. Dit verklaart de enorme hoeveelheid aan burchten, abdijen en kastelen. Er zijn diverse tot de verbeelding sprekende steden zoals Vichy en Clermont Ferrand met respectievelijk hun thermaalbaden en vulkaangebieden. Kortom, tel bij bovenstaande de rijke franse keuken, de ongereptheid van de streek en de gastvrijheid van de bevolking op en u zult onmiddellijk begrijpen waarom wij juist deze streek zo aantrekkelijk vinden.

La Chassagne, een oord waar genieten en uitrusten zich goed laten combineren!